Ciorba de legume cu ulei de masline

Printeaza

Ciorba de legume cu ulei de masline din: fasole, rosii, varza, morcov, cartofi, fasole, ardei, telina, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Ciorba de legume cu ulei de masline

  • o conservă de fasole boabe albă
  • 6 roşii
  • un sfert de varză albă
  • un morcov
  • doi cartofi
  • 200 g fasole verde
  • doi ardei capia
  • o jumătate de ţelină
  • două cepe
  • doi căţei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Varza albă se spală, se toacă fideluţă, se presară o linguriţă de sare şi se amestecă foarte bine. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Fasolea verde se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un castron. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.

Se pune o oală cu patru litri de apă la fiert şi, când a înce­put să fiarbă, se pun legumele tă­iate. Se condimentează cu sare şi piper şi, când legumele sunt pe jumătate fierte, se adaugă fasolea verde, ardeii capia şi roşiile tăiate în cuburi sau în felii subţiri, cartofii tăiaţi în cuburi şi uleiul.

Cu zece minute înainte de a opri focul se adaugă fasolea boabe din conservă şi usturoiul întreg. Pătrunjel tocat şi se opreşte focul. Se serveşte imediat sau se lasă 15 minute să se răcească.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/ciorba-de-legume-cu-ulei-de-masline html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.