Pudding cald cu mere, afine si crema de vanilie

Printeaza

Pudding cald cu mere, afine si crema de vanilie din: mere, afine, zahar tos, zeama si coaja de portocala, esenta de migdale, crema de vanilie,  faina integrala, migdale macinate, unt, fulgi de migdale.

Pudding_cald_cu_mere_afine_si_crema_de_vanilie

Ingrediente:

  • 500 g mere, curatate si tocate
  • 200 g afine
  • 125 g zahar tos
  • zeama si coaja rasa de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • crema de vanilie pentru servit

Ingrediente pentru crusta crocanta:

  • 175 g faina integrala
  • 60 g migdale macinate
  • 90 g unt racit, taiat cuburi
  • 75 g zahar tos
  • 30 g fulgi de migdale

 

Mod de prearare:

Incinge cuptorul la 200°C. Soteaza merele pe foc cu 2 linguri de apa, 5 min, pana incep sa se inmoaie.

Ia vasul de pe foc, adauga afinele, zaharul tos, coaja si zeama de portocala, esenta de migdale si amesteca.

Portioneaza fructele in 6 boluri rezistente la cuptor sau pune intr-un vas de 1,7 litri.

Pentru crusta crocanta combina faina si untul intr-un tocator electric pana cand are aspect de pesmet.

Adauga zaharul si fulgii de migdale si combina.

Presara compozitia peste fructe si da la cuptor 20-25 min sau 30 min daca e vorba de un singur vas mare, pana cand se rumeneste usor.

Serveste cu crema de vanilie calda.

 

Pudding cald cu mere, afine si crema de vanilie

Pudding_cald_cu_mere_afine_si_crema_de_vanilie

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pudding de banane

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.