Pudding cald cu mere, afine si crema de vanilie
PrinteazaPudding cald cu mere, afine si crema de vanilie din: mere, afine, zahar tos, zeama si coaja de portocala, esenta de migdale, crema de vanilie, faina integrala, migdale macinate, unt, fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 500 g mere, curatate si tocate
- 200 g afine
- 125 g zahar tos
- zeama si coaja rasa de la 1 portocala
- 1/2 lingurita esenta de migdale
- crema de vanilie pentru servit
Ingrediente pentru crusta crocanta:
- 175 g faina integrala
- 60 g migdale macinate
- 90 g unt racit, taiat cuburi
- 75 g zahar tos
- 30 g fulgi de migdale
Mod de prearare:
Incinge cuptorul la 200°C. Soteaza merele pe foc cu 2 linguri de apa, 5 min, pana incep sa se inmoaie.
Ia vasul de pe foc, adauga afinele, zaharul tos, coaja si zeama de portocala, esenta de migdale si amesteca.
Portioneaza fructele in 6 boluri rezistente la cuptor sau pune intr-un vas de 1,7 litri.
Pentru crusta crocanta combina faina si untul intr-un tocator electric pana cand are aspect de pesmet.
Adauga zaharul si fulgii de migdale si combina.
Presara compozitia peste fructe si da la cuptor 20-25 min sau 30 min daca e vorba de un singur vas mare, pana cand se rumeneste usor.
Serveste cu crema de vanilie calda.
Pudding cald cu mere, afine si crema de vanilie
Pofta buna!
poate iti place si: