Friptura de curcan umplut cu merisoare si patrunjel
PrinteazaFriptura de curcan umplut cu merisoare si patrunjel din: unt, curcan, carne de carnati, patrunjel, pesmet cu condimente, malai, sos de merisoare, vin alb.
Ingrediente:
- 50 g unt
- 1 curcan de circa 4,5-5,5 kg
- 500 g carne de cârnaţi
- 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
- 50 g pesmet cu condimente
- 50 g mălai
- 2 linguri sos de merişoare
- 250 ml vin alb
Mod de preparare:
Incinge cuptorul 200°C. Unge curcanul cu unt şi presară sare şi piper. Combină carnea de cârnaţi, pătrunjelul, pesmetul, mălaiul şi sosul de merişoare. Umple curcanulcu compoziţia prin partea dinspre gâtlej, păstrează ceva şi pentru chifteluţe.
Aşază curcanul în tava de friptură şi dă la cuptor 20 min, apoi micşorează temperatura la 180°C. Toarnă în tavă vinul şi 200 ml apă şi, odată rumenit, acoperă cu folie şi ţine la cuptor 2 -2 ore 30 -min. Unge frecvent cu sosurile din tavă.
Friptura e gata dacă termometrul indică 75°C în interior sau dacă, înţepat în partea cea mai groasă, zeama care se scurge e limpede. Lasă deoparte la cald să se „odihnească” circa 1 oră – păstrează sucul din tavă pentru a prepara sosul de friptură.
Friptura de curcan umplut cu merisoare si patrunjel
Pofta buna!