Cartofi la cuptor cu rozmarin, chili si usturoi din: cartofi, untură, sare grunjoasâ, usturoi, renguţe de rozmarin, praf de chilli.
Ingrediente:
1,2 kg cartofi curăţaţi şi tâiati
6 linguri untură
1-2 linguriţe sare grunjoasâ
4 căţei de usturoi, zdrobit
câteva crenguţe de rozmarin
un praf de chilli, opţional
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Fierbe cartofii în apă cu sare 10 min.
Scurge de lichid, scutură bine strecurătoarea pentru ca marginile bucăţilor să se sfărâme şi pune-i din nou în vas, pe foc şi lasă-i câteva minute să se „usuce”.
Prepară dinainte până la acest punct şi după ce se răcesc pune-i în pungă de plastic cu 1 lingură ulei de măsline.
Incinge untura sau uleiul în tava de copt şi adaugă cartofii, amestecă.
Presară sarea, usturoiul, rozmarinul şi praful de chilii. Dă la cuptor 40 min, întorcând din sfert în sfert de oră.
Cartofi dulci la cuptor cu feta din: cartofi, unt, feta, smantana, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi dulci mari 4 linguri unt 4 linguri brânză telemea sau feta 4 linguri smântână 1/2 legătură verdeaţă sare piper Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi apoi se înţeapă uniform cu dinţii unei furculiţe. Se […]
Cartofi cu telemea la cuptor din: cartofi, unt, telemea, smantana, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi dulci mari 4 linguri unt 4 linguri brânză telemea 4 linguri smântână verdeaţă sare piper Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi apoi se înţeapă uniform. Se aşază în forma de copt tapetată cu hârtie. Se lasă […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Arata bine cartofii, sa vedem ce iese