Tort cu cireşe şi zahăr brun
PrinteazaTort cu cireşe şi zahăr brun din: oua, zahar brun, unt, faina, praf de copt, miez de nuca, cirese, ciocolata neagra, cacao, sare, lamaie, rahat, fistic.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 250 g zahăr brum
- 100 g unt
- 250 g făină
- o jumătate de pliculeţ cu praf de copt
- 50 g miezuri de nucă
- 200 g cireşe
- 200 g ciocolată neagră
- două linguri de cacao
- un vîrf de cuţit de sare
- o lămîie
- rahat
- fistic
Preparare:
Lămîia se spală, se şterge cu un şervet, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se stoarce sucul. Gălbenuşurile se mixează împreună cu untul, sarea şi zahărul brun pînă cînd îşi dublează volumul.
Albuşurile se mixeiază cu sucul de lămîie pînă cînd nu mai cad de pe braţele mixerului, se pun peste gălbenuşuri, se adaugă coaja de lămîie şi se mixează.
adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaua, se mixează, se presară cireşele curăţate de sîmburi şi tăiate înjumătăţi.
unge o formă de tort cu unt şi se presară cu făină, se toarnă aluatul, se nivelează şi se introduce în cuptor.
coace 25-30 de minute la foc potrivit, se scoate din formă, se lasă să se răcească, se glazurează cu ciocolată topită la bain-marie, apoi se presară nuci tocate.
In aluat se mai poate adăuga rahat tăiat cubuleţe sau fistic tocat.
Tort cu cireşe şi zahăr brun
Pofta buna!
In loc de cirese, eu o sa fac un tort cu visine. Imi place mai mult.