Ciorbă de dovlecei
PrinteazaCiorbă de dovlecei
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- un morcov
- o ţelină
- o rădăcină de pătrunjel
- o ceapă albă
- două legături de ceapă verde
- un fir de usturoi
- 4 roşii
- doi ardei capia
- 250 ml borş
- 3 linguri de ulei
- orez
- sare, piper
- leuştean
- lămîie
- zeamă de varză murată
Preparare:
Dovleceii se curăţă de cotor, se spală, se taie felii mai groase şi se pun într-un castron.
Ceapa albă se curăţă de foi, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-o oală în care fierb doi litri de apă.
Morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun în oală.
Cînd legumele sînt aproape fierte se adaugă dovleceii, ardeii tăiaţi rondele, două linguri de orez, uleiul, sarea şi piperul.
Se fierb timp de zece minute, se adaugă roşiile date pe râzătoare, borşul fiert separat, ceapa verde şi usturoiul curăţate şi tăiate mărunt.
Se condimentează dacă mai este nevoie, se fierbe încă zece minute, se opreşte focul şi se presară leuştean tocat.
In loc de borş se poate folosi zeamă de varză murată sau suc de lămîie.
Ciorbă de dovlecei
Pofta buna!