Tiramisu – un desert italian clasic din: galbenusuri de ou, zahar , mascarpone, frisca, piscoturi, cafea espresso, lichior, cacao, ciocolata. Ingrediente: Pentru crema mascarpone: 4 gălbenușuri de ou 100g zahăr 500g mascarpone 200ml frișcă lichidă Pentru asamblare: 300g pișcoturi Savoiardi (sau ladyfingers) 300ml cafea espresso tare, răcită 2-3 linguri de lichior (Amaretto sau Marsala, opțional) […]
Tiramisu la pahar cu aroma de cafea
PrinteazaTiramisu la pahar cu aroma de cafea din: mascarpone, smantana, zahar, cafea, piscoturi, cacao, lichior de cafea, rom.
- 250g de brânză mascarpone
- 150g de smântână dulce
- 4 linguri de zahăr
- 150ml de cafea tare
- 150g de pişcoturi
- 2 linguri de cacao
- 30ml lichior de cafea sau rom
Mod de preparare:
Se bate smântâna cu zahărul, după care se amestecă cu brânza mascarpone.
Se înmoaie pişcoturile în cafeaua amestecată cu rom sau lichior de cafea.
In patru pahare se pun pişcoturile înmuiate în cafea şi crema de mascarpone, aşezate în straturi, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă.
Se decorează cu cacao şi se serveşte rece, de la frigider.
Tiramisu la pahar cu aroma de cafea
Pofta buna!
poate iti place si:
Tiramisu – un desert italian clasic
Tiramisu cu Mascarpone și Friscă – Rețetă Delicioasă și Ușor de Preparat
Tiramisu cu Mascarpone și Friscă – Rețetă Delicioasă și Ușor de Preparat mascarpone, frisca, oua, zahar, biscuiti, cafea espresso, lichior de cafea, cacao pudra. Ingrediente: 250g mascarpone 200ml friscă lichidă 3 ouă 100g zahăr 1 pachet de biscuiți savoiardi 120ml cafea espresso 30ml lichior de cafea (opțional) Cacao pudră pentru decor Mod de […]
Pofta buna!