Tort cu cacao si piersici sau nectarine

Printeaza

Tort cu cacao si piersici sau nectarine din: oua, zahar, faina, cacao, zahar vanilat, rom, unt, nectarine (sau piersici), fulgi de migdale.

Tort_cu_cacao_si_piersici_sau_nectarine

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 5 linguriţe făină
  • 5 linguriţe cacao
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • 1 linguriţă rom

Ingrediente pentru crema:

  • 600g unt
  • 8 ouă
  • 150g cacao
  • 450g zahăr

Ingrediente pentru ornat:

  • 300g nectarine (sau piersici)
  • 50g fulgi de migdale

Mod de preparare:

Pentru cremă, amestecaţi ouăle cu zahărul şi vanilia, pe foc, la bain-marie, până se îngroaşă.

Adăugaţi cacao, amestecând bine şi lăsaţi la răcit. Când este numai călduţă adăugaţi untul tăiat în cubuleţe şi amestecaţi bine ingredientele. Puneţi crema la frigider.

Pentru blat, bateţi gălbenuşurile cu zahărul până obţineţi o compoziţie spumoasă.

Adăugaţi romul, făina şi amestecaţi până la omogenizare. Bateţi albuşurile spumă şi turnaţi în aceasta amestecul cu gălbenuşuri, amestecând de câteva ori prin răsturnare, nu prin frecare.

Coaceti blatul la foc potrivit, într-o tavă unsă şi tapetată. Lăsati-l apoi la răcit şi tăiaţi-l în două, pe orizontală.

Umpleţi foile cu crema peste care aranjaţi fructe fierte în sirop.

Peste blatul de deasu­pra întindeti un strat de cremă peste care aşezaţi cât mai decorativ felii de fructe şi fulgi de migdale.

Tort cu cacao si piersici sau nectarine

Tort_cu_cacao_si_piersici_sau_nectarine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.