Tort cu cacao si piersici sau nectarine
PrinteazaTort cu cacao si piersici sau nectarine din: oua, zahar, faina, cacao, zahar vanilat, rom, unt, nectarine (sau piersici), fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 5 linguriţe făină
- 5 linguriţe cacao
- 1 linguriţă zahăr vanilat
- 1 linguriţă rom
Ingrediente pentru crema:
- 600g unt
- 8 ouă
- 150g cacao
- 450g zahăr
Ingrediente pentru ornat:
- 300g nectarine (sau piersici)
- 50g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Pentru cremă, amestecaţi ouăle cu zahărul şi vanilia, pe foc, la bain-marie, până se îngroaşă.
Adăugaţi cacao, amestecând bine şi lăsaţi la răcit. Când este numai călduţă adăugaţi untul tăiat în cubuleţe şi amestecaţi bine ingredientele. Puneţi crema la frigider.
Pentru blat, bateţi gălbenuşurile cu zahărul până obţineţi o compoziţie spumoasă.
Adăugaţi romul, făina şi amestecaţi până la omogenizare. Bateţi albuşurile spumă şi turnaţi în aceasta amestecul cu gălbenuşuri, amestecând de câteva ori prin răsturnare, nu prin frecare.
Coaceti blatul la foc potrivit, într-o tavă unsă şi tapetată. Lăsati-l apoi la răcit şi tăiaţi-l în două, pe orizontală.
Umpleţi foile cu crema peste care aranjaţi fructe fierte în sirop.
Peste blatul de deasupra întindeti un strat de cremă peste care aşezaţi cât mai decorativ felii de fructe şi fulgi de migdale.
Tort cu cacao si piersici sau nectarine
Pofta buna!