Supa de chimen cu ciuperci si smantana
PrinteazaSupa de chimen cu ciuperci si smantana din: seminţe de chimen, morcovi, ceapa, paste scurte, faina, ciuperci, smantana, ulei de masline, pătrunjel, sare.
- 1 lingură seminţe de chimen
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 2 linguri paste scurte
- 1 lingură făină
- 500g ciuperci proaspete
- 150ml smântână
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 legatura de pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Căliţi în ulei seminţele de chimen, ceapa şi morcovii curăţaţi şi raşi pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Adăugaţi făina şi apoi 1,51 apă caldă. Amestecaţi pentru a nu se forma cocoloaşe şi fierbeţi la foc potrivit.
Spălaţi ciupercile şi tăiaţi-le în felii foarte subţiri.
Puneţi-le în oală, împreună cu pastele, şi fierbeţi-le 10-15 minute la foc potrivit.
Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi supa 5 minute să se răcească, apoi adăugaţi smântână şi pătrunjelul tocat mărunt.
Supa de chimen cu ciuperci si smantana
Pofta buna!
Nu am mai incercat pana acum supa de chimen