Saratele cu semine de susan, mac si chimen
PrinteazaSaratele cu semine de susan, mac si chimen din: făină, praf de copt, caşcaval, brânză de burduf sau telemea tare, brânză dulce, unt, smântână, sare, boia dulce, oua, seminte de susan, chimen, mac.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 100 g caşcaval, brânză de burduf sau telemea tare
- 50 g brânză dulce
- 200 g unt
- 2 linguri smântână
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 ou pentru uns
- seminţe de susan, chimen negru sau mac
Mod de preparare:
Mixezi untul moale, la temperatura camerei, împreună cu sarea, brânza dulce, smântână şi caşcavalul ras fin.
Cerni făina împreună cu praful de copt şi le încorporezi treptat în pasta cu unt şi brânzeturi.
Omogenizezi aluatul şi îl împărţi în două.
Colorezi jumătate din aluat cu boia dulce, omo- genizându-l cât mai bine. Intinzi aluat pe hârtia de copt şi decupezi steluţe, cu ajutorul formelor pentru fursecuri.
Indepărtezi aluatul rămas, pe care îl vei remodela şi întinde.
Ungi steluţele cu ou bătut şi le presari cu seminţe.
Pentru un contrast plăcut, foloseşti chimen la steluţele albe şi susan la steluţele din aluat roşu.
Coci steluţele 10 minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Sunt excelente şi pentru masa de Crăciun, şi pentru cea de Revelion.
Saratele cu semine de susan, mac si chimen
Pofta buna!
Multa vreme a trecut de cand n-am mai mancat saratele