Cotlete umplute cu ciuperci si praz
PrinteazaCotlete umplute cu ciuperci si praz din: cotlete de porc fără os, muştar, chiflă mică, cârnăcior picant uscat, frunze de pătrunjel, oua, praz, ciuperci, vin alb sec, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc fără os
- 3 linguri muştar
- 1 chiflă mică
- 1 cârnăcior picant uscat
- 1 lingură frunze de pătrunjel tocate
- 2 gălbenuşuri
- 1 fir de praz
- 3 linguri ciuperci din conservă
- 150 ml vin alb sec
- 2 linguri unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi o usuci între şervete absorbante. Baţi cotletele cu ciocanul pentru şniţele, le ungi cu muştar, le suprapui şi le ambalezi în folie.
Le laşi în frigider până pregăteşti umplutura. Inmoi chifla în apă. Tai cârnatul în rondele fine, iar prazul în inele subţiri.
Dacă doreşti un gust mai dulceag, poţi să căleşti puţin prazul. Amesteci într-un bol cârnaţii, prazul, verdeaţa, gălbenuşurile, muştarul rămas, ciupercile şi chifla scursă. Pui amestec pe cotlete, le pliezi şi le prinzi cu scobitori.
Inăbuşi puţin cotletele în unt topit, pe ambele părţi. Le pui într-un vas termorezistent, le stropeşti cu vin şi le coci 1/2 oră, la foc mediu, în cuptorul preîncăzit.
Le scoţi din cuptor când s-au rumenit frumos şi le poţi servi stropite cu sosul format în tavă.
Cotlete umplute cu ciuperci si praz
Pofta buna!