Cornulete cu mere si mac
PrinteazaCornulete cu mere si mac din: lapte, faina, drojdie, zzahar, unt, oua, mere, nuca de cocos, seminte de mac, scortisoara, cuisoare, sare, nuca.
- 200 ml lapte
- 580 g făină
- 25 g drojdie
- 150 g zahăr brun
- 80 g unt
- 3 ouă
- 500 g mere
- 100 g nucă de cocos
- 50 g seminţe de.mac
- zahăr vanilinat
- esenţă de rom
- pudrăl de scorţişoară
- pudră de cuişoare
- pudră de nucşoară
- sare
- nucă măcinată
Mod de preparare:
Laptele se fierbe şi se lasă să se răcească. Când este încă călduţ se toarnă într-un vas înalt. Se adaugă drojdia, un praf de sare, untul topit şi răcit, 100 g zahăr brun şi ouăle. Se adaugă o linguriţă de pudră de scorţişoară, un praf de nucşoară, o jumătate de linguriţă de cuişoare şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat. Se toarnă esenţa de rom, se amestecă totul şi se lasă la dospit zece minute la loc cald, acoperit cu un şervet de bucătărie.
După ce a dospit, se adaugă făina şi se frământă până când i rezultă un aluat pufos, potrivit de’ tare. Se acoperă din nou cu un şervet şi se lasă la cald încă 20 de minute. Merele se curăţă de coajă, se ‘ taie în cuburi şi se călesc într-o cratiţă împreună cu 50 g zahăr brun, nuca de cocos, o linguriţă de pudră de scorţişoară şi seminţele de mac.
Din aluat se întinde o foaie, se taie în triunghiuri egale şi se umplu cu pasta de mere. La pasta de mere se poate adauga si nuca macinata.
Poftă bună!