Foie gras cu vita si legume

Printeaza

Foie gras cu vita si legume din: foie gras, vita, paine, sparanghel, cartofi, patrunjel, ulei de masline.

Ingrediente: 

  • 450g foie gras (se poate folosi, după preferinţe, foie gras de raţă sau de gâscă)
  • 200g x 4 steak-uri de vită
  • 4 felii groase de pâine
  • 300g de sparanghel
  • 300g de cartofi mici
  • pătrunjel, pentru decor
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Coaja cartofilor se curăţă foarte bine, după care se pun cartofii la fiert timp de 15 minute.

Se opăreşte sparanghelul în apă fiartă cu sare timp de 5 minute, după care se pune alături de cartofi intr-o tavă de copt, se stropesc cu ulei de măsline şi se lasă la cuptor alte 8-10 minute.

Steak-urile se dau cu sare şi piper şi se prăjesc într-o tigaie unsă cu ulei, timp de 2-6 minute pe fiecare parte, în funcţie de cât de bine făcute vă plac.

Se taie 4 felii egale de foie gras, care se dau cu sare şi piper şi se prăjesc timp de câteva minute la foc mare, până când sunt rumene.

Atenţie însă, tigaia trebuie să fie foarte bine încinsă. După ce sunt gata, se scot din tigaie şi se pun pe un prosop de hârtie timp de 1 minut.

In acest timp se taie feliile de pâine cu o formă rotundă şi se prăjesc în uleiul din tigaie până când devin aurii şi crocante.

Se aşază feliile de pâine în farfurii. Peste ele se aşează câte un steak şi câte o felie de foie gras.

Se pun pe farfurie câţiva cartofi şi sparanghel şi se decorează cu pătrunjel tocat fin.

 

Foie gras cu vita si legume

Foie_gras_cu_vita_si_legume

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.