Friptura de porc in sos tomat si usturoi

Printeaza

Friptura de porc in sos tomat si usturoi din: carne de porc, castravete, untură, ketchup, zahăr, sare, bicarbonat, ou, făină, hagina, usturoi.

Ingrediente:Friptura de porc in sos tomat si usturoi

  • 125 g carne de porc
  • 1/2 castravete
  • 3 lin­guri untură
  • 3 linguri ketchup
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  •  1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 ou
  • 1 1/2 linguriţă făină dizolvată într-o lingură apă
  • 2, linguriţe hagina tocată
  • 1 linguriţă usturoi tocat

Mod de preparare:

Se taie carnea în felii de trei centimetri grosime şi se dă prin făina diluată în apă. Se spală castravetele şi se taie cuburi foarte mici, ce se sărează, lăsându-le apoi un timp de-o parte. Se pune tigaia pe foc şi se lasă să se încălzească un pic.

Se pune untura şi, când este bine încinsă, se adaugă carnea tăiată bucăţi. Se. amestecă uşor, adăugându-se ulterior sosul de soia, amestecându-se în continuare.

Se adaugă hagina şi ustijroiul şi, când începe să degajă o aromă plăcută, castravetele, stors bine de zeamă, apoi restul de sare, zahărul şi bicarbonatul.

Friptura de porc in sos tomat si usturoi

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.