Tort cu fructe de kaki si ciocolata neagra

Printeaza

Tort cu fructe de kaki si ciocolata neagra din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, fructe de kaki, zahăr vanilinat, frişcă lichidă, cremă de brânză, foi de gelatină, ciocolată neagră.

Tort_cu_fructe_de_kaki_si_ciocolata_neagra

Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă
  • 180 g zahăr
  • 80 g făină
  • 2 linguri amidon
  • 1 linguriţă praf de copt

Ingrediente pentru umplutură şi decor:

  • 3 fructe de kaki
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 120 g zahăr
  • 200 g cremă de brânză
  • 3 foi de gelatină
  • 100 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albu­şurile spumă tare, cu 90 g zahăr. Mixezi restul de za­hăr cu gălbenuşurile, până obţii o cremă fină. în spuma de albuşuri, încorporezi treptat crema de gălbenu­şuri şi făina cernută împre­ună cu amidonul şi praful de copt, amestecând deli­cat, de jos In sus.

Torni compoziţia în forma tape­tată cu hârtie de copt şi coci blatul 1/2 oră, la foc mediu (175-180 °C). Baţi 300 ml frişcă împre­ună cu zahărul şi zahărul vanilinat. încorporezi brân­za, un piure făcut din 2 kaki şi gelatina călduţă, prepa­rată după instrucţiunile de pe plic. Păstrezi crema la rece 1/2 oră.

Tai blatul rece în 2 foi. Aşezi o,foaie pe platou, o ungi cu 2/3 din cremă, suprapui a doua foaie şi îmbraci tortul în crema rămasă. După ce a stat la rece 1 oră, îl glazurezi cu ciocolata topită la bain-marie în 100 ml frişcă. Decorezi cu frişcă şi cu felii de kaki. Tai tortul rece după 1/2 oră.

Tort cu fructe de kaki si ciocolata neagra

Tort_cu_fructe_de_kaki_si_ciocolata_neagra

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.