Cornulete cu nuci si smantana
PrinteazaCornulete cu nuci si smantana din: oua, untură (unt sau margarină), zahar, nuci, smantana, praf de copt, faina.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 200 g untură, unt sau margarină
- 200 g zahăr
- 200 g nuci măcinate
- 2 linguri smântână
- 1 plic praf de copt
- 400 g făină
Mod de preparare:
Mixezi untura cu zahărul şi ouăle, până când se dizolvă cristalele de zahăr. Adaugi nucile măcinate, smântână, praful de copt şi făina cernută şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl modelezi sub formă de sferă, îl îmbraci în folie de polietilenă şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.
Rupi bucăţi de aluat de mărimea unei caise mici şi le modelezi cu mâinile presărate cu făină, în formă de potcoavă. Le aşezi în tava presărată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt şi le coci timp de 25 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Cât sunt calde, le presari cu zahăr pudră. Le poţi păstra până la 2 săptămâni, în cutii metalice bine închise. Sunt bune şi pentru colindători, şi pentru oaspeţi neaşteptaţi, care te vizitează în perioada sărbătorilor. Preparate cu untură, aceste cornuleţe sunt fragede şi imediat după preparare, dar au avantajul că devin pe zi ce trece mai fragede.
Cornulete cu nuci si smantana
Pofta buna!
Bune cornuletele cu nuci