Merdenele cu muguri de bambus si ciuperci

Printeaza

Merdenele cu muguri de bambus si ciuperci din: făină albă, carne tocată de vită, carne tocată de oaie, muguri de bambus, ciuperci de iarnă,  sos de soia, pastă sărată de soia, vin, amoniac, piper, ceapă verde, ghimbir, ulei de susan, morcov, boabe verzi de soia, sare.

Ingrediente:Merdenele cu muguri de bambus si ciuperci

  • 500 g făină albă
  • 150 g carne tocată de vită
  • 150 g carne tocată de oaie
  • 100 g muguri de bambus
  • 2 linguri de ciuperci de iarnă
  • 1 1/3 linguri de sos de soia
  • 1 1/2 linguri pastă sărată de soia
  • 1 1/2 linguri vin
  • 1 linguriţă amoniac
  • puţin piper
  • 2 linguri ceapă verde
  • 1 lingură ghimbir
  • 3 linguri ulei de susan
  • puţin morcov şi boabe verzi de soia fierte
  • puţină sare

Mod de preparare:

Se pune făină într-o oală mică, se toarnă puţin câte puţin dintr-cvcană, apă clocotită, amestecând în tot acest timp cu chopstick-urile.

Se întinde coca, pentru a se răci. Se taie din ciuperci şi din mugurii de bambus câte patruzeci de bucăţi, în formă de cub de mărimea unui bob de mazăre.

Restul de ciuperci şi muguri de bambus se taie de-a lungul, felii subţiri.

Se amestecă ciupercile şi mugurii tăiaţi cubuleţe cu ceapa şi ghimbirul. Se pun într-un vas carnea tocată de vită şi cea de oaie.

Se adaugă sosul şi pasta de soia, vinul, amoniacul, piperul, ceapa verde şi ghimbirul.

Se amestecă bine, până când conţinutul devine tare şi omogen. Se adaugă, turnând încet, aproximativ două treimi de ceaşcă cu apă, continuându-se amestecarea.

După omogenizare, se adaugă ciupercile şi mugurii de bambus tăiate felii şi uleiul de susan.

Se amestecă din nou.

Se întinde coca pe un blat de lemn, presărat cu puţină făină, până devine subţire.

Se îm­parte în patruzeci de părţi, care apoi se modelează în foitaj rotund, cu diametrul de aproximativ zece centimetri, subţire pe margine şi ceva mai gros spre mijloc.

Se ţine în mâna stângă o bucată din acest foitaj şi se pune în mijloc o lingură de conţinut. Se împachetează, dândti-se foitajul în două.

Se apucă capătul îndoit cu degetul mijlociu şi cel mare şi se aduc cele două margini ale sale peste capătul opus, formând astfel patru buzunăraşe.

Se plasează o boabă de soia în primul “buzunăraş”, un cub de morcov în altul, un mugur de bambus în cel de al treilea şi o bucată de cidpercă de iarnă, în ultimul dintre ele.

Se procedează identic şi cu celelalte treizeci şi nouă de merdenele rămase.

Se aranjează merdenele pe un prosop umed şi se lasă, sub abur, zece minute, la foc iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.