Conopidă la cuptor cu sos de brânză din: conopida, unt, faina, lapte, branza cheddar, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă medie 2 linguri de unt 2 linguri de făină 1 ½ cești de lapte 1 ceașcă de brânză cheddar rasă Sare și piper, după gust Mod de preparare: Începe prin preîncălzirea cuptorului la 200 de […]
Tarta cu dovleac si branza
PrinteazaTarta cu dovleac si branza din: dovleac, spanac, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume, branza, chimen, aluat foitaj, susan, mac, pirer, unt.
Ingrediente:
- 1 kg pulpă dovleac
- 500 g spanac
- sare
- 1 ceapă
- 2 căţei usturoi
- ulei
- 100 ml supă legume
- 250 g brânză tare
- chimen măcinat
- 2 foi aluat foitaj
- 3 linguri seminţe susan
- 1 linguriţă mac
- piper
- unt, pentru uns
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi usturoiul, le toci şi le sotezi în uleiul încins. Tai pulpa de dovleac şi brânza în cuburi.
Speli spanacul (dacă este proaspăt) sau îl decongelezi.
Pui dovleacul peste ceapă şi usturoi în tigaie, apoi torni supa de legume. Laşi la fiert 5-10 minute, apoi dai deoparte ca să se răcească. Amesteci spanacul şi brânza şi condimentezi cu sare, piper şi chimen.
Incingi cuptorul şi ungi o tavă cu puţin ulei. Aşezi o foaie de aluat pe fundul şi pereţii vasului şi ungi cu unt.
Presari puţin chimen măcinat, apoi amesteci dovleacul cu spanacul şi brânza şi distribui uniform în tavă.
Acoperi cu cealaltă foaie de aluat, ungi cu puţin ulei şi crestezi în formă de cruce în mijloc.
Presari susan şi mac şi laşi la cuptor 45 de minute sau până devine auriu-arămie.
Tarta cu dovleac si branza
Pofta buna!
Anghinare cu sos de iaurt și usturoi
Anghinare cu sos de iaurt și usturoi din: amghinare, iaurt, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, ulei. Această rețetă delicioasă de anghinare cu sos de iaurt și usturoi aduce o combinație minunată de arome și texturi. Anghinarele, bogate în fibre și nutrienți benefici pentru sănătate, sunt fierte pentru a le face mai moi și mai […]
Ce bine arata tarta cu dovleac