Rata cu miere si busuioc
PrinteazaRata cu miere si busuioc din: boboc de raţă, vin alb sec, miere, sos de soia, busuioc, sare.
- 1 boboc de raţă
- 1 l vin alb sec
- 6 linguri miere
- 6 linguri sos de soia
- 1 crenguţă busuioc
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe bobocul şi, bine curăţat şi spălat, se unge în interior cu o lingură de miere. Se sărează, se pune în interior busuiocul şi se aşază în tava cuptorului. Se adaugă vinul şi se lasă, la foc mic, aproximativ zece minute.
Se unge la exterior, cu ajutorul unei pensule, cu miere amestecată cu sosul de soia şi se pune din nou la cuptor, pentru aproximativ un sfert de oră.
Se mai unge odată cu miere şi sos de susan şi se lasă trei-patru minute. Se serveşte caldă; cu orez fiert şi (sau) salată verde.
Pofta buna!