Chec moale cu legume
PrinteazaChec moale cu legume din: dovlecei, morcovi, ardei, fasole, oua, branza, faina, lapte, smantana, drojdie, unt, nucsoara, sare, piper.
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 1 ardei rosu
- 150 g fasole verde
- 4 oua
- 100 g branza topita
- 150 g faina + inca 2 linguri
- 50 ml lapte
- 50 ml smantana
- 1 pachetel de drojdie
- 120 g unt + inca 20 g
- 1 varf de cutit de nucsoara rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane.
Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca.
Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intruna.Tavaliti legumele fierte prin faina.
Incalziti cuptorul.Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa. Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte smantana cu branza.
Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara.
Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma.
Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca.
Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
Pofta buna!