Peste in aluat cu ardei gras si marar
PrinteazaPeste in aluat cu ardei gras si marar din: unt faina, sare, oua, ardei gras rosu si verde, file de crap, somon, smantana, sare, mărar tocat, piper.
Ingrediente pentru aluat:
- 200 g unt
- 380 g făină
- 1/2 linguriţă sare
- 2 gălbenuşuri
Pentru umplutură:
- 1 ardei roşu şi unul verde
- 500 g file de crap
- 100 g somon
- 200 ml smântână (12% grăsime)
- 2 albuşuri
- 1 lingură mărar tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci untul cu făina, sarea şi gălbenuşurile şi frămânţi până când aluatul este neted. Il înveleşti în folie de plastic şi-l laşi la rece o oră. Speli ardeii şi îi tai mărunt.
Cureţi peştele de oase. Mixezi 50 g din somon. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în crema de somon.
Dai prin mixer crapul până obţii o pâstă. Adaugi în crema cu albuş pasta de crap şi restul de somon tăiat bucăţi, smântână, ardeii cubuleţe şi mărarul.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi amesteci energic până se omogenizează compoziţia.
Intinzi 2/3 din aluat într-o foaie dreptunghiulară şi îmbraci cu ea o formă termore-zistentă unsă cu unt.
Pui umplutura, netezeşti şi acoperi cu o foaie din restul de aluat. Lipeşti bine marginile şi deasupra aşezi figurine de aluat.
Bagi vasul la cuptor şi îl ţii până se rumeneşte uşor, circa 30 de minute.
Peste in aluat cu ardei gras si marar
Pofta buna!