Salata rece de macaroane

Printeaza

Salata rece de macaroane din: macaroane, vanata, rosii, ulei, sare, usturoi, cascaval, unt, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Salata rece de macaroane

  • 200 g macaroane scurte
  • 1 vanata
  • 2 rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de seminte de pin
  • 6 linguri de cascaval ras
  • 30 g unt
  • 4 fire de cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spalati vanata si taiati-o in felii de 1 cm, presarati peste ele o lingura de sare si lasati-le o ora, aşezate pe-o farfurie. Clatiti-le cu apa de la chiuveta si uscati-le cu hartie absorbanta.

Puneti rondelele de vinete pe o tava acoperita cu pergament si bagati-le la cuptor, ungandu-le pe fiecare in parte cu untdelemn. Lasati-le sa se coaca sub grila cuptorului vreme de 5 minute, rasturnandu-le o data.

Opariti rosiile, curatati-le de pielita, taiati-le in doua pentru a le scoate semintele, apoi tocati-le marunt. Mixati catelul de usturoi, semintele de pin, 4 linguri de cascaval cu sare, piper si 3 linguri de untdelemn, pentru a obtine o crema onctuoasa.

Fierbeti pastele vreme de 5-8 minute, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Strecurati-le, puneti-le intr-o salatiera, adaugati deasupra rondelele de vinete si tocatura de rosii. Puneti untul taiat bucatele si turnati deasupra mixtura de parmezan si usturoi.

Amestecati bine si presarati deasupra cimbru faramitat.

Serviti imediat, adaugand restul de parmezan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.