Friptura de vita – frageda si aromata din: carne de vita, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru. Există multe rețete delicioase pentru friptura de vită, iar cea mai bună depinde de preferințele personale. În general, o friptură de vită excelentă se obține prin alegerea unui bucată de carne de calitate, lăsarea acesteia să […]
Friptura in sos de vin cu cascaval
PrinteazaFriptura in sos de vin cu cascaval din: carne de vită, vin roşu sec, cascaval, sunca de Praga, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g carne de vită
- 1 cana vin roşu sec
- 100 ml ulei
- 4 felii şuncă Praga
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi carnea de eventuale pieliţe şi zgârciuri. O speli şi o usuci cu un şervet absorbant, apoi o tai.
Incingi într-o tigaie puţin ulei. Rumeneşti fripturile câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Apoi, le transferi într-un vas termorezistent. încingi cuptorul. Amesteci restul de ulei, vinul, sarea şi piperul.
Torni peste fripturi şi acoperi vasul cu folie de aluminiu.
Laşi la cuptor cam 1 oră. Dai folia deoparte, feliezi caşcavalul şi-l aşezi deasupra împreună cu şunca.
Piperezi şi-l mai ţii încă 10 minute.
Friptura in sos de vin cu cascaval
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de vita – frageda si aromata
Pofta buna!