Vita la tigaie cu chimen si anason
PrinteazaVita la tigaie cu chimen si anason din: carne de vacă, sare, vin, piper (chinezesc – de preferat), chimen, usturoi, anason, ulei de arahide, ouă, făină, hagina, ghimbir, sare condimentată, piper.
- 900 g carne de vacă
- 1 linguriţă sare
- 1 1/2 lingură vin
- un praf de piper (chinezesc – de preferat)
- chimen, usturoi şi anasoh (toate trei însumând 2 linguriţe)
- 4 ceşti ulei arahide
- 3 ouă
- 7 linguri făină
- 1 lingură hagina tocată
- 1 lingură ghimbir tăiat felii
- 1/2 linguriţă sare condimentată
- un praf piper
Mod de preparare:
Se sparg şi se bat ouăle, adăugându-se- unul câte unul în făină, amestecându-se bine. Se pun patru linguri de ulei de arahide la încins într-o tigaie. Se lasă să se răcească puţin şi se toarnă peste amestecul de făină cu ou.
Carnea de vacă se spală bine, se taie în două şi se pune într-un vas, cu apă rece cât să o acopere. Se pune la fiert şi se spumează ori de câte ori este nevoie. Când carnea a fiert, se scoate, se spală cu apă călduţă şi se sărează.
Se adaugă hagina, ghimbirul, vinul, piperul, anasonul, usturoiul şi chimenul şi se lasă timp de o oră deoparte. Se fierbe, trei ore, la abur. Se scot condimentele şi carnea se taie în bucăţi de doi centimetri grosime.
Intr-o tigaie aflată pe foc, se toarnă uleiul de arahide şi, când s-a încins bine, se pun feliile de carne la prăjit, trecute în prealabil prin ou şi făină. Se scot, se scurg bine de grăsime şi se taie felii mai mici înainte de a fi servite se presară şi sarea condimentată.
Pofta buna!