Legume cu carne de vita – usor de preparat
PrinteazaLegume cu carne de vita din: legume, carne de vită, sare, piper, ouă, floare balon, ferigă, usturoi, ceapă verde, sos de soia.
- legume
- carne de vită
- sare
- piper
- ouă
- floare balon
- ferigă
- usturoi
- ceapă verde
- sos de soia
Mod de preparare:
Rădăcina de floare balon, se înmoaie în apă sărată, pentru a înlătura orice urmă de gust amar.
Se renunţă la părţile tari şi apoi se taie în bucăţi lungi şi subţiri. Se spală bine toate legumele (orice legumă poate fi folosită: castravete, spanac, morcov, ridiche, ciuperci).
Se curăţă de coajă şi se sotează toate rădăcinoasele.
Se prăjesc, fiecare separat, într-o tigaie cu puţin ulei şi se asezonează cu puţină sare şi piper (dacă folosiţi spanac, fierbeţi-l puţin înainte, apoi scurgeţi-l şi abia după aceea sotaţi-l ca şi pe celelalte legume).
Celelalte legume vor fi tăiate felii subţiri pe lungime. Se curăţă ciupercile de părţile tari, se taie felii şi se sotează.
Castravetele, se curăţă de coajă şi se presară cu sare, pentru a înlătura apa. Se taie şi se înăbuşă puţin, până se înmoaie.
Se pune un ou cu faţa în sus pentru fiecare porţie.
Se adaugă carnea de vită, tăiată felii lungi şi subţiri, înăbuşită împreună cu usturoi tăiat mărunt, ceapă verde tăiată, câteva picături de sos de soia şi puţin zahăr.
Se pune un strat de orez în fiecare castronel, se aranjează ingredientele dinspre centru spre margine, ca nişte raze, iar deasupra se pune carnea de vită şi apoi oul.
Amestecaţi bine toate ingredientele. Adăugaţi pastă de ardei roşu şi ulei de susan după gust, pentr a rămâne moale conţinutul.
Pofta buna!