Reteta zilei: Tocana de vita cu legume si verdeata
PrinteazaTocana de vita cu legume si verdeata din: vita, sare, piper, faina, ulei, unt, ceapa, usturoi, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate, rozmarin, cimbru, dafin, zahar, morcovi, telina, cartofi, ciuperic, mazare, patrunjel.
Poate te intereseaza si Tocanita de vita cu legume si ierburi de provence
Ingrediente:
- 1 kg carne de vita, cuburi
- 1 linguriță sare
- ¾ lingurita piper negru proaspat macinat
- ⅓ ceașcă făină
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura unt
- 1 ceapa, tăiata bucăți
- 3 catei de usturoi, maruntiti
- 1 cană de vin roșu
- 4 căni de supa de vită
- 2 linguri de pasta de tomate
- ¾ lingurita rozmarin
- ¾ linguriță cimbru uscat
- 2 frunze de dafin
- 1 linguriță zahar
- 1 linguriță sare
- ¼ lingurita piper
- 3 morcovi, tăiati bucăți
- 2 tulpini de telina, tăiate bucăți
- 2-3 cartofi, cuburi
- 200gr ciuperci, taiate sferturi
- 1 cană mazăre
- patrunjel tocat, pentru ornat
Mod de preparare:
Presara bucățile de carne de vită cu sare și piper.
Se presara faina peste carne de vită pentru a acoperi toate părțile.
Incinge uleiul și untul într-o cratita, adăugați bucăți de carne de vită acoperite si rumeniti pe toate partile.
Transferati pe o farfurie si se pastreaza deoparte.
Adăugați ceapa cu unt in cratita si gatiti 5-7 minute, adăugați usturoiul si gatiti pentru un alt minut.
Adăugați vinul, aduceti la fierbere timp de 2 minute. Încorporati din nou carnea.
Puneti supa, pasta de tomate și condimente.
Aduceti la fierbere, se reduce focul la mic, se acoperă și se fierbe timp de 90 minute.
Adaugati legumele, acoperiti si gatiti pentru o oră. Adăugați sare și piper, după gust.
Se serveste fierbinte presarata cu patrunjel proaspat tocat.
Tocana de vita cu legume si verdeata
Pofta buna!
Foarte bine arata tocanita de vita
Imi place tocana de vita, chiar arata foarte bine