Clatite americane
PrinteazaClatite americane din: oua, faina, praf de copt, lapt, zahar, sare, ulei.
- 3 oua mari
- 115 g faina
- 1 lgt cu varf praf de copt
- 140 ml lapte
- 5 lgt zahar
- un praf de sare
- ulei, pentru uns tigaia
Mod de preparare:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam cate putin lapte, apoi daugam putina faina amestecata in prealabil cu praful de copt,alternam asa pana se termina, mixam usor, continuu, ca la clatitele clasice.
Batem albusurile spuma si le incorporam usor cu o lingura in amestecul de galbenusuri.Omogenizam bine. O sa obtinem un aluat asemanator celui de pandispan, putin mai fluid.Incingem o tigaie de teflon, pe care o ungem cu putin ulei.Turnam cam o jumatate de polonic.
Cînd se formeaza gauri pe suprafata pancake-ului, il întoarceti cu o spatula subtire.
Totul dureaza ceva mai mult de 1 minut. Nu le lasati prea mult ca se ard.
Pofta buna!