Rulada de legume si peste
PrinteazaRulada de legume si peste din: ton, dovlecei, vanata, ardei, masline, capere, nuci de pin, sare de mare, piper, otet balsamic, arpagic, usturoi, ou, lamaie.
- 320g de ton în suc propriu
- 2 dovlecei
- 1 vânătă
- 2 ardei
- 1 pumn de măsline fără sâmburi
- capere
- 30g de nuci de pin
- sare de mare
- piper negru
- oţet balsamic
- arpagic
Ingrediente pentru sosul de usturoi:
- 2 căţei de usturoi
- sare
- 1 gălbenuş de ou
- ulei de măsline
- sucul de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Pentru sos, se curăţă usturoiul şi se pisează într-un mojar cu un praf de sare, până devine o pastă moale.
Se adaugă gălbenuşul şi sucul de lămâie, apoi se adauga ulei de măsline puţin câte puţin, pentru a obţine o consistenţă cremoasă.
Odată gata, păstraţi sosul la frigider. Se tăie dovlecelul pe lungime, se feliază fin si vinetele şi se taie ardeii in jumatate pe lungime.
Se gătesc la grătar toate legumele şi se condimentează cu sare, piper şi câteva picături de oţet balsamic.
Se prepară umplutura, amestecând tonul, măslinele, caperele şi seminţele de pin. Se condimentează cu sare şi piper după gust.
Se pune câte o lingură de umplutură pe fiecare felie de legume grill, se rulează şi se fixează cu o scobitoare sau cu un fir de arpagic.
Se aşază câte o ruladă din fiecare tip pe vase individuale, se decorează cu câteva picături din sos şi se serveşte cu nuci de pin şi arpagic.
Rulada de legume si peste
Pofta buna!