Tarta cu dovlecei si branza de oaie din: aluat de foetaj, branza de oia, dovlcei, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfarimata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper Mod de preparare Se spala dovleceii, se dau pe […]
Tarta gourmet cu ciuperci, mazare si ardei
PrinteazaTarta gourmet cu ciuperci, mazare si ardei din: pachet de foitaj, pulpă tocată de vită, pulpă tocată de vită, mazăre, ardei gras roşu, ardei gras galben, capere murate, ceapa, unt topit, usturoi, vin alb, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pachet de foitaj
- 400 g pulpă tocată de vită
- 300 g ciuperci champignon
- 200 g mazăre
- 2 ardei graşi roşii
- 1 ardei gras galben
- 2 linguri de capere murate
- 2 cepe
- 1 cub de unt topit
- 2 căţei de usturoi
- 1 pahar de vin alb
- ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Căleşte-le până devin aurii.
Adaugă ciupercile tocate fin, ardeii cuburi şi caperele mărunţite. Pune mazărea, stinge cu vin, înăbuşă-le cinci minute.
Pune carnea, sarea, piperul şi lasă la scăzut. Taie aluatul în deuă.
Presară făină pe blat şi întinde cu un sucitor fiecare bucată. Una las-o simplă, din cealaltă decupează romburi.
Unge cu ulei şi tapetează cu făină o tavă înaltă de tort. Derulează aluatul (nedecupat) cât să cuprindă marginea până sus.
Toarnă compoziţia de carne şi ciuperci. Sigilează cu aluatul romburi. Unge cu unt şi dă la cuptor 30 de minute.
Tarta gourmet cu ciuperci, mazare si ardei
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu dovlecei si branza de oaie
Tarta cu telemea de capra
Tarta cu telemea de capra din: faina, unt, mazare, oua, smantana, ceapa, branza de capra, sare, rosie. Ingrediente: Pentru aluat: 280 g făină 140 g unt Pentru umplutura: 300 g mazăre fiartă 2 ouă 150 g smântână 2 cepe 200 g brânză de capră sare 1 roşie Mod de preparare: Combini făina cu untul […]
Pofta buna!