Calamari umpluti cu hribi si orez

Printeaza

Calamari umpluti cu hribi si orez din: tuburi de calamar, orez basmati, hribi congelaţi, brânză brie, ceapă roşie, usturoi, sos de soia, ulei, unt, zeamă de lămâie, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 3 tuburi de calamar
  • 1/2 cană de orez basmati
  • 1/2 cană de hribi congelaţi
  • 50 g brânză brie
  • 1 ceapă roşie mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 100 ml sos de soia
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cub de unt
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spală şi scurge tuburile de calamar. Stropeşte-le cu zeamă de lămâie şi lasă-le deoparte.

Sotează în unt şi ulei ceapa tocată şi usturoiul mărunţit. Adaugă hribii şi orezul, toarnă 1 1/2 căni cu apă.

Potriveşte de sare şi pi­per. Amestecă şi lasă 20 de minute să fiarbă la foc mic. la de pe foc şi pune brânza.

Umple calamarii cu amestecul de orez, ciuperci şi brânză.

Prinde ca­pătul fiecărui tub cu câte o scobitoare. Aşază-le într-o tigaie şi lasă la înăbuşit nu mai mult de cinci minute. Scoate pe un platou. Când îi serveşti, stropeşte-i cu sos de soia.

 

Calamari umpluti cu hribi si orez

Calamari_umpluti_cu_hribi_si_orez

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.