Reteta zilei: Piept de pui in sos de smantana
PrinteazaPiept de pui in sos de smantana din: iaurt, migdale, suc de lamaie, usturoi, ghimbir, sare, zahar, praf de chili, garam masala, nucsoara, turmeric, scortisoara, cuisoare, dafin, praf de chili, piper cayenne, piept de pui, ghee, unt, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, sos de rosii, cardamom, smantana, coriandru.
Poate te intereseaza si Pulpe de pui in sos de soia cu ceapa
Ingrediente:
- 1½ cani iaurt
- ¼ cană migdale măcinate
- 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
- 1½ lingurite usturoi tocat
- 1½ lingurite de ghimbir tocat
- 2 lingurite de sare
- 1 linguriță zahar
- 2 lingurite praf de chili
- 2 lingurite garam masala
- ½ lingurita nucsoara
- ½ linguriță turmeric
- 1/4 linguriță scorțișoară
- ⅛ lingurita cuișoare
- ¼ lingurita frunze de dafin, zdrobite
- ¼ lingurita praf de chili sau piper cayenne
- 1 kg piept de pui, cuburi
- 2 linguri ghee (se pot substitui cu ulei sau unt)
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingurita usturoi tocat
- 1 linguriță ghimbir tocat
- 420gr sos de roșii
- cardamom negru
- ¼ cană unt nesărat
- ⅓ ceașcă smantana
- coriandru proaspat tocat, pentru ornat
Mod de preparare:
Se amestecă iaurtul cu migdale, suc de lămâie și condimente și se amestecă pentru a se combina.
Adăugați carnea de pui și se amestecă pentru a se acoperi. Marinați pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.
Se încălzește ghee într-o cratita la foc mediu-mare și gatiti ceapa 5-7 minute.
Adăugați usturoiul și ghimbirul și mai gatiti timp de un minut.
Puneti puiul și tot sosul și fierbeti la foc mic, până când puiul devine alb.
Adăugați sosul de rosii si cardamom negru.
Dati focul la mediu, se acoperă și se fierbe timp de 25 minute, amestecand ocazional.
Adăugați untul și smântâna și se amestecă până se incorporeaza.
Adaugati sare, dupa gust. Scoateți cardamomul negru. Se serveste garnisit cu coriandru proaspăt tocat.
Piept de pui in sos de smantana
Pofta buna!
Arata cam ca o vomitatura 🙂 fara suparare