Friptura de miel cu piure de cartofi si spanac din: fripturi de miel, pasta de rosii, ardei iuti, cartofi noi, spanac, unt, sare, piper. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o […]
Miel cu spanac si menta
PrinteazaMiel cu spanac si menta din: crane de miel fără oase, nucşoară, nuci de anacard, usturoi, pastă de ghimbir, coriandru verde, mentă proaspătă, ulei, ceapă, boabe piper, seminţe de mac, sare, spanac, roşii, praf de chili galben.
Ingrediente:
- 800 g crane de miel fără oase
- 8 g nucşoară
- 80 g nuci de anacard
- 6 căţei usturoi
- 40 g pastă de ghimbir
- 200 g coriandru verde
- 100 g mentă proaspătă
- 100 ml ulei
- 250 g ceapă
- 10 boabe piper
- 20 g seminţe de mac
- sare după gust
- 300 g spanac
- 125 g roşii
- 10 g praf de chili galben
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă coriandrul, menta şi salata. Se lasă spanacul în apă sărată, fierbinte, un minut şi jumătate.
După ce s-a răcit, se face un piure fin cu ajutorul unui mixer, împreună cu coriandrul şi menta.
Se taie carnea de miel în cuburi cu latura de doi centimetri şi jumătate.
Se înmoaie macul şi nuca de anacard în apă fierbinte, timp de treizeci de minute şi se amestecă cu mixerul.
Se încinge uleiulîntr-o tigaie cu fundul gros. Se sfărâmă nucşoara şf usturoiul.
Se adaugă ceapa, ghimbirul, pasta de usturoi şi se prăjesc împreună, aproximativ cinci-şase minute, amestecându-se din când în când.
Se adaugă cuburile de miel şi se continuă prăjirea, amestecând, până când se usucă carnea.
Se adaugă roşiile tăiate, praful de chili galben, boabele de piper şi sarea.
Se agită tigaia deasupra focului aproximativ două minute. Se adaugă 200 ml de apă şi se fierbe la foc mic până când se evaporă apa, aproximativ trei sferturi de oră.
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de miel cu piure de cartofi si spanac
Pofta buna!