Varza rosie cu caise si scortisoara
PrinteazaVarza rosie cu caise si scortisoara din: caise uscate, suc de mere, varza rosie, ceapa, unt, vin roşu, oţet de mere, sare, piper, zahăr, foi de dafin, scorţişoară, boabe de ienupăr, gem de caise.
- 60 g caise uscate
- 150 ml suc de mere
- 1 varză roşie (circa 1 kg)
- 2 cepe
- 40 g unt
- 200 ml vin roşu
- circa 5 linguri oţet de mere
- sare
- piper
- 2 linguri zahăr
- 1 foaie de dafin
- 1 baton de scorţişoară
- 1 lingură boabe de ienupăr zdrobite
- 2 linguri gem de caise
Mod de preparare:
Se taie caisele fâşii, se lasă să clocotească pbţin în sucul de mere şi apoi să se umfle. Se curăţă varza, se taie mai întâi în patru şi apoi julienne, după ce s-a îndepărtat cotorul. Ceapa curăţată se toacă şi se căleşte în untul topit, până ce devine sticloasă.
Se adaugă varza şi se căleşte şi ea 5 minute, amestecând încontinuu. Se stinge cu vinul roşu şi sucul de mere şi se condimentează cu sare, piper şi zahăr.
Se adaugă foaia de dafin, scorţişoara (întreagă) şi boabele de ienupăr şi se lasă să fiarbă 30 de minute, la foc potrivit.
O Se încorporează caisele tăiate fâşii şi sucul de mere şi se mai lasă 15 minute pe foc. Se adaugă şi gemul de caise şi se condimentează cu sare, piper şi oţet.
Varza rosie cu caise si scortisoara
Pofta buna!