Clatite cu branza, verdeata si sunca

Printeaza

Clatite cu branza, verdeata si sunca din: marar, sare, piper, faina, oua, lapte, ulei de masline, sunca de Praga, brânză Gouda, frunze de salată verde, pătrunjel verde.

Clatite_cu_branza_verdeata_si_sunca

Ingrediente:

  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • 3 linguri făină
  • 2 ouă
  • VA pahar lapte
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 12 felii şuncă de Praga
  • 12 felii subţiri de brânză Gouda
  • frunze de salată verde
  • câteva fire de pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se curăţă şi se toacă mărarul. Se prepară aluatul de clătite: se ames­tecă făina cu ouăle, laptele şi ulej de măsline.

Se înglobează mărarul tocat. Se lasă să se odihnească cam 30 de minute.

Apoi se coc pe rând şase clătite într-o tigaie unsă cu puţin ulei de măsline. Se lasă să se răcească.

Pe fiecare clătită se aşază un pat de felii de Gouda, apoi felii de şuncă.

Se rulează clătitele şi se taie drept marginile. Se taie fiecare clătită în rulouri.

Pe fiecare farfurie, se clădeşte un brad: se aşază o foaie de salată verde, spălată şi bine scursă sau tamponată cu prosop de hârtie.

Deasupra se pun cinci sau şase rulade § în chip de bază, apoi se clădeşte al doilea etaj, din patru rulade, apoi încă unul din două rulade, şi în final se pune vârful dintr-o ruladă. „Brăduţul” se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel si stelute decorative.

Clatite cu branza, verdeata si sunca

Clatite_cu_branza_verdeata_si_sunca

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.