Tort de ciocolata cu nuci si portocale
PrinteazaTort de ciocolata cu nuci si portocale din: ciocolată cu cafea, nuci, coajă de portocală glasată şi tocată, praf de copt, oua, unt, zahar, esenta de portocale, gelatină, rom alb, suc de portocala, zahăr, frişcă, ciocolată albă, alune, sirop de caramel, drajeuri de ciocolată.
Ingrediente pentru blat:
- 200 g ciocolată cu cafea
- 175 g nuci măcinate
- 50 g coajă de portocală glasată şi tocată
- 2 linguriţe praf de copt
- 7 ouă
- 125 g unt
- 125 g zahăr
- esenţă de portocale
- 5 cl lichior de portocale
Ingrediente pentru cremă:
- 10 g gelatină
- 200 ml rom alb
- sucul şi coaja rasă de la o portocală
- 2 linguri zahăr
- 750 ml frişcă
In plus:
- 300 ml frişcă
- 1 linguriţă zahăr
- 50 g ciocolată albă
- 100 g alune
- sirop de caramel
- 100 g drajeuri de ciocolată
Mod de preparare:
Se topeşte ciocoata în bain-marie. Se lasă să se răcorească. Se amestecă nucile măcinate cu coaja de portocală glasată şi praf de copt.
Cuptorul se încinge la 170°C. Se separă ouăle şi se bat albuşurile. Se bate apoi untul cu zahăr şi esenţă de portocale.
Se înglobează pe rând gălbenuşurile şi lichiorul, apoi ciocolata, amestecul de nuci, şi la final albuşul.
Se coace într-o formă tapetată cu hârtie gca 50 min. Se lasă să se răcească complet pe un grătar. Se taie blatul pe trei nivele.
Se înmoaie gelatina şi se dizolvă la foc moale.
Se amestecă romul cu suc şi coajă de portocală şi zahăr. Se înglobează gelatina dizolvată şi se dă la frigider.
Când începe să se întărească, se înglobează frişca bătută. Blaturile se umplu cu cremă şi se dă tortul la rece două ore.
Inainte de servire, tortul se îmbracă în frişcă şi se ornează cu alune, drajeuri şi sirop de caramel.
Tort de ciocolata cu nuci si portocale
Pofta buna!