Pilaf de legume cu naut si porumb
PrinteazaPilaf de legume cu naut si porumb din: unt, ceapă, usturoi, şofran de pământ, conopidă, ardei verde, morcovi, orez, năut de grădină (proaspăt sau congelat), porumb dulce, sare, apă, scorţişoară, seminţe de coriandru, nucşoare verzi, piper, chimen, foaie de dafin, chili roşii.
- 50 g unt
- o ceapă mare, tăiată mărunt
- 4 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de şofran de pământ
- 225 g conopidă, tăiată cubuleţe cu laturile de 1 cm
- 1 ardei verde, mai mic, tăiat în bucăţi, de 2,5 cm
- 100 g morcovi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
- 275 g ore,z, bine spălat, lăsat o jumătate de oră în apă rece şi bine scurs
- 50 g năut de grădină (proaspăt sau congelat), fiert până de înmuiere
- 50 g porumb dulce
- 1 1/2 linguriţă sare
- 600 ml apă
- râşnite împreună, un beţişor scorţişoară, de 5 cm lungime, 1 lingură seminţe de coriandru, 6 nucşoare verzi, cu coajă, 6 boabe de piper, 1 linguriţă seminţe de chimen, 1 foaie dafhi şi 2 chili roşii, uscaţi
Mod de preparare:
In untul topit la foc potrivit se prăjesc împreună usturoiul şi ceapa până ce aceasta devine galben-maronie la culoare, aproximativ cinci minute.
Se adaugă condimentele râşnite împreună şi şofranul şi se lasă două minute la foc moale, agitându-se mereu.
Se adaugă conopida, ardeiul verde şi morcovii, lăsându-se aproximativ două -trei minute, agitându-se vasul. Se adaugă orezul şi se mai lasă doar două-trei minute (agitând şi acum, continuu).
Pofta buna!