Bors de peste cu ardei si morcov
PrinteazaBors de peste cu ardei si morcov din: crap, ceapa, ardei, morcovi, bors, suc de rosii, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, leuştean.
- 1 kg crap (capete, cozi)
- 2 cepe
- 2 ardei
- 2 morcovi
- 1 l borş
- 500 ml suc de roşii
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1-2 legături leuştean
Mod de preparare:
La borşul depeste cele mai potriviţe bucăţi din peste sunt capul şi coada. Se iau capetele şi cozile de la 2 crapi (cam asta ar fi cantitatea pentru un borş adevărat pescăresc), se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare.
Când a început să facă spumă, se ia cu spumiera 3-4 minute până se lipezeste zeama si incepe sa clocoteasca.
Secretul unui bors gustos este ca fierberea sa se faca la aceasi temperatura.
Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul.
Sucul de roşii se pune să clocotească în altă oală, amestecat cu borşul strecurat in prealabil.
Se lasa sa dea in clocot 20 minute. Se potriveste cu sare si piper maciant.
După ae au fiert peştele şi legumele, se adaugă borşul şi sucul de roşii şi se mai las.ă să clocotească 5-6 minute.
Se opreşte focul, se pregăteşte leuşteanul, se spală, se toacă şi se ornează bolurile cu borşul pescăresc, inainte de a servi.
Bors de peste cu ardei si morcov
Pofta buna!