Prajitura cu gem si coaja de lamaie
PrinteazaPrajitura cu gem si coaja de lamaie din: oua, zahar, ulei, coaja de lamaie, faina, esenta de vanilie, praf de copt, gem.
- 5 ouă
- un pahar zahăr
- un pahar ulei
- coaja unei lămâi
- 300-400 g făină
- esenţă vanilie
- 2 pliculeţe praf de copt
- gem, după gust
Mod de preparare:
Se măsoară zahărul cu un pahar de apă, normal, de 200 ml, şi se pune într-un castron.
Se adaugă 3 ouă si 2 gălbenuşuri, se freacă şi, după ce se obţine o cremă spumoasă, se adaugă uleiul, amestecând.
Praful de copt se amestecă în făină, se cerne şi se adaugă puţin câte puţin, pentru a forma un aluat.
Se bat albuşurile şi se adaugă spuma, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie, se amestecă şi apoi se ung mâinile cu ulei şi se frământă puţin.
Se opreşte din aluat o cantitate de mărimea unei portocale şi i se adaugă puţină făină pentru a fi mai tare.
Aluatul se pune în tavă, se întinde deasupra gemul, după gust, si se presară restul de aluat fărâmiţat între degete sau trecut prin râzătoare.
Se dă tava la cuptor pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească in tavă.
Prajitura cu gem si coaja de lamaie
Pofta buna!