Placintele cu branza si chimen
PrinteazaPlacintele cu branza si chimen din: branza, chimen, ceapa, coaja de lamaie, sare, piper, faina, aluat de foietaj.
Ingrediente:
- 120 g brânză, la temperatura camerei
- 50 g seminţe chimen
- 1/2 cană ceapă tocată
- 1 linguriţă coajă răzuită de lămâie
- sare si piper
- făină
- 1 foaie de aluat foitaj, dezgheţată
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Fărâmiţezi brânza cu o furculiţă. Adaugi ceapa, coaja răzuită de lămâie, sare şi piper după gust. Amesteci.
Pe o suprafaţă dată cu făină, desfaci foaia de aluat şi o întinzi bine.
Tai 9 pătrate şi pui câte o lingură din compoziţia de brânză în mijloc.
Inmoi fiecare margine cu degetele umede şi împachetezi în formă de triunghi.
Foloseşti o furculiţă pentru a „sigila”marginile fiecărui triunghi. Presari chimen şi bagi triunghiurile la cuptor.
Laşi cam 15-18 minute, până devin pufoase şi aurii. Le ţii să se răcească şi le serveşti.
Placintele cu branza si chimen
Pofta buna!