Placintele cu branza si chimen

Printeaza

Placintele cu branza si chimen din: branza, chimen, ceapa, coaja de lamaie, sare, piper, faina, aluat de foietaj.

 

Ingrediente: 

  • 120 g brânză, la temperatura camerei
  • 50 g seminţe chimen
  • 1/2 cană ceapă tocată
  • 1 linguriţă coajă răzuită de lămâie
  • sare si piper
  • făină
  • 1 foaie de aluat foitaj, dezgheţată

Mod de preparare:

Incingi cuptorul. Fărâmiţezi brânza cu o furculiţă. Adaugi ceapa, coaja răzuită de lămâie, sare şi piper după gust. Amesteci.

Pe o suprafaţă dată cu făină, desfaci foaia de aluat şi o întinzi bine.

Tai 9 pătrate şi pui câte o lingură din compoziţia de brânză în mijloc.

Inmoi fiecare margine cu degetele umede şi împachetezi în formă de triunghi.

Foloseşti o furculiţă pentru a „sigila”marginile fiecărui triunghi. Presari chimen şi bagi triunghiurile la cuptor.

Laşi cam 15-18 minute, până devin pufoase şi aurii. Le ţii să se răcească şi le serveşti.

 

Placintele cu branza si chimen

Placintele_cu_branza_si_chimen

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.