File de peste cu condimente
PrinteazaFile de peste cu condimente din: fileuri de peste alb, usturoi, faina, otet, ulei, coriandru, chimen, chili, sare, piper.
- 4 fileuri de peste alb (de 150 g fiecare)
- 3 catei de usturoi
- 2 albusuri
- 3 linguri faina
- 2 linguri otet de mere
- 4 linguri ulei
- 1 lingura seminte de coriandru
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1 varf de cutit praf de chili
- sare
- piper
Ingrediente garnitura: 500 g broccoli sau conopida, 1 lamaie verde.
Mod de preparare:
Preparati garnitura: curatati broccoli sau conopida, desfaceti-le buchetele si fierbeti-le 10 minute.
Intre timp, spalati fileurile de peste, zvantati-le bine, sarati-le si piperati-le. Puneti intr-o farfurie adanca 3 linguri de faina, iar in alta farfurie albusurile pe care le bateti usor cu furculita.
Incingeti intr-o tigaie uleiul, dati pestele, pe rand, prin faina si albus, prajiti-l pana ce se rumeneste frumos pe ambele parti si apoi lasati-l sa se scurga.
Puneti in uleiul ramas in tigaie cateii de usturoi curatati si zdrobiti, otetul, semintele de coriandru, chimenul si praful de chili, adaugati sare si piper si lasati-le sa dea in clocot.
Puneti din nou bucatile de peste in tigaie si lasati-le sa fiarba 5 minute.
Serviti-le fierbinti sau reci, cu felii de lamaie si buchetele de broccoli sau conopida.
Pofta buna!