Omleta cu carnati si lapte de cocos
PrinteazaOmleta cu carnati si lapte de cocos din: ouă, lapte de cocos, sare, ulei sau unt topit, făină, ulei pentru prăjit, carne tocată, ceapa roşie, usturoi, coriandru, seminţe de chimen, nuci, zahăr tos.
- 8 ouă
- 150 ml lapte de cocos
- 1/2 linguriţă sare
- 3 linguri ulei sau unt topit
- 100 g făină
- 750 ml ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru umplutura:
- 2 linguri ulei
- 200 g carne tocată
- 100 ml lapte de cocos
- 8 cepe roşii
- 3 căţei de usturoi
- 1 lingură de coriandru înăbuşit
- 1 lingură de seminţe de chimen înăbuşite
- 6 nuci
- 1 lingură de zahăr tos
- sare
Mod de preparare:
Pentru a face învelişul se bat ouăle, se toarnă laptele de cocos, făina, sarea şi untul topit şi se amestecă bine, până la omogenizare. Se încinge o tigaie de teflon, cu diametrul de zece centimetri. Se unge cu unt sau ulei.
Se prepară o omletă subţire din amestecul de oju, pe care o răsturnaţi într-o farfurie. Se repetă operaţiunea şi cu restul de ouă.
Pentru umplutură: se încinge uleiul, se adaugă carnea tocată şi ingredientele mărunţite, se toarnă laptele de cocos şi se amestecă până când carnea este bine făcută şi laptele se evaporă.
Se ia o omletă şi se pune în centru o lingură (sau două) de carne tocată.
Se împătureşte în aşa fel încât să se acopere o treime din clătită. Se ia partea din stânga, apoi cea din dreapta, se împăturesc înspre mijloc şi se rulează. Se repetă operaţiunea şi cu restul omletelor.
Se serveşte cu comaţi prăjiţi în ulei, la foc moderat, bine rumeniţi şi scurşi de ulei.
Pofta buna!