Cartofi la cuptor cu sunca si smantana
PrinteazaCartofi la cuptor cu sunca si smantana din: cartofi, caşcaval, smântână, şuncă presată sau kaizer, ouă, sare, condimente cu gust de legume, pătrunjel.
- 6 cartofi
- 200 g caşcaval
- 250 g smântână
- 150 g şuncă presată sau kaizer
- 4 ouă
- sare
- condimente cu gust de legume
- pătrunjel
Mod de preparare:
Pui cartofii în coajă la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. După ce s-au răcit, îi tai rondele (0,5 cm) şi îi condimentezi.
Intr-un vas de yena, uns cu unt (margarină sau ulei), aşezi un strat de cartofi, apoi un pat de caşcaval ras şi şuncă tăiată cubuleţe şi tot aşa.
Ultimul strat să fie de cartofi. Baţi smântână cu cele 4 ouă şi o adaugi peste cartofi. Dai tava la cuptor circa 45 de minute până se formează o crustă aurie.
Poţi servi cartofii atât calzi, cât şi reci, decoraţi cu pătrunjel verde.
Cartofi la cuptor cu sunca si smantana
Pofta buna!