Prajitura cu ciocolata si crema de cocos
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si crema de cocos din: ouă, zahăr, făină, praf de copt, frişcă, nucă de cocos, unt, ciocolată de menaj sau orice altă ciocolată topită.
Ingrediente pentru foile de pandişpan:
- 12 ouă
- 12 linguri zahăr
- 12 linguri făină
- praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 250 g frişcă
- 250 g nucă de cocos
- 250 g unt
- 150 g zahăr
Ingrediente pentru decor:
- ciocolată de menaj sau orice altă ciocolată topită
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă. Adaugi în alt vas cele 12 gălbenuşuri împreună cu 12 linguri de zahăr, 12 linguri de făină şi praful de copt.
Freci bine gălbenuşurile şi apoi adaugi în compoziţie albuşurile bătute spumă şi mai amesteci puţin.
Impărţi compoziţia în 2 tăvi mari, unse cu unt şi tapetate cu făină şi le dai la copt, la foc potrivit. Pregăteşti crema aşa: lei frişca şi o pui împreună cu zahărul şi cu untul într-un vas la foc mic, până când compoziţia se omogenizează (circa 2-3 minute).
Peste această cremă, adaugi nuca de cocos.
Va ieşi o cremă moale, dar după ce o vei pune în frigider, la rece, se va întări, lei o foaie de pandişpan şi pui cremă de nucă de cocos, apoi aşezi cealaltă foaie de pandişpan.
Deasupra, adaugi ciocolata topită şi dai prăjitura la frigider timp de 2 ore.
Prajitura cu ciocolata si crema de cocos
Pofta buna!