Tocana de sfecla rosie cu chimen si hrean
PrinteazaTocana de sfecla rosie cu chimen si hrean din: sfeclă roşie, ceapă roşie, ulei, hrean în oţet, sare, piper, chimen, smântână.
- 4 bucăţi sfeclă roşie
- 1 ceapă roşie
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă de hrean în oţet
- sare
- piper
- chimen măcinat
- smântână
Mod de preparare:
Cureţi sfecla, o tai fideluţă sau o razi pe răzătoarea mare, tai ceapa mărunt şi căleşti totul în ulei cu puţină sare.
Adaugi şi sfecla la călit şi pui 1 pahar cu apă.
Laşi să fiarbă, condimentezi cu sare, piper şi chimen măcinat. Când s-a fiert, adaugi hreanul.
Serveşti tocana cu smântână, alături de un piure de cartofi sau de o mămăliguţă.
Pofta buna!
Buna tocanita asta si sanatoasa