Raci cu ciuperci din: cozi de raci, unt, branza, boia, sare, ciuperci, oua, cartofi, lamaie, coniac. Ingrediente: 30 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 500 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciuperci 1/2 lămîie 1 lingură făină puţin coniac […]
Raci cu paste, busioc si oregano
PrinteazaRaci cu paste, busioc si oregano din: raci, ulei de măsline, usturoi, roşii, sare, piper, ardei iute, busuioc, oregano, vin alb, paste scurte.
- 500 g raci
- 3 linguri ulei if de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 2 roşii
- sare
- piper
- 1 ardei iute
- busuioc şi oregano proaspete
- 1 pahar mic cu vin alb
- 1 pungă cu paste scurte
Mod de preparare:
Speli racii şi îi pui la fiert pentru câteva minute, nu înainte de a le scoate de la coadă aripioara din mijloc.
Ai grijă să tragi cu grijă aripioara, pentru a reuşi astfel, să scoţi şi intestinul, pe care altfel nu poţi să-l scoţi.
Laşi racii să fiarbă până se înroşesc, apoi îi scoţi şi iei carnea din jurul cozii şi, de asemenea, carnea de la cleşti.
Intr-o tigaie, pui uleiul şi usturoiul întreg, iar când începe să-şi schimbe culoarea, scoţi usturoiul şi pui roşiile tocate mărunt.
După câteva minute, adaugi carnea de rac, adaugi şi vinul şi-l laşi să se evapore, apoi amesteci compoziţia cu pastele fierte în prealabil şi scurse de apă. Adaugi şi verdeaţa tocată.
Raci cu paste, busioc si oregano
Pofta buna!
poate iti place si:
Raci aromati fierti in vin
Raci fierti in vin din: raci, ceapa, morcovi, telina, vin alb, unt, sare, piper, boia iute, otet. Ingrediente: 20 de raci 1 ceapă mare 2 morcovi 1 ţelină 1 pahar cu vin alb 1 lingură cu unt sare piper boabe boia iute de ardei 2 linguri cu oţet Mod de preparare: Curăţaţi legumele, tăieţi-le […]
Pofta buna!