Prajitura cu faina de sago si lapte de cocos

Printeaza

Prajitura cu faina de sago si lapte de cocos din: orez, făină de sago (măduvă de arbore de pâine), lapte de cocos, frunze de sitji, 5 frunze de pandan, pastă de chitră, zahăr nerafinat, zahăr tos,  sare.

Ingrediente pentru amestecul verde: Prajitura cu faina de sago si lapte de cocos

  • 500 g orez
  • 100 g făină de sago (măduvă de arbore de pâine)
  • 1,4 l lapte de cocos
  • esenţă verde (obţinută din 20 de frunze de sitji şi 5 frunze de pandan mai întâi tocate, apoi stoarse bine de suc şi peste care se pun 2 linguri de apă şi 1 lingură de pastă de chitră. în final totul se strecoară prin sită.)
  • 50 g zahăr ne rafinat, pudră
  • 50 g zahăr tos
  • 1 linguriţă sare

Ingrediente pentru amestecul maro:

  • 500 ml lapte de cocos
  • 10 g făină de orez
  • 100 g făină de sago
  • 1/2 lingură sare
  • 150 g zahăr ne rafinat, pudră

Mod de preparare:

Pentru stratul maro se amestecă bine toate ingredientele cu ajutorul unui mixer. Se lasă la fiert într-un vas, apoi se lasă să se răceasca bine. Se fierbe apa în steamer.

Pregătiţi ceşti mici cu diametrul de trei-patru centimetri. Se toarnă „amestecul verde“ în fiecare ceaşcă, pe trei sferturi.

Se lasă la abur, până se întăreşte, adică circa treizeci de minute. Se toarnă în ceşti amestecul obţinut, peste stratul maro. Se pune din nou în abur, pentru o jumătate de oră.

După ce s-a răcit, se toarnă în ceşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.