Rulada moldoveneasca cu amestec de carne si hrean
PrinteazaRulada moldoveneasca cu amestec de carne si hrean din: carne de vită si porc(în cantităţi egale), ouă, zarzavat pentru supă, hrean, unt.
- 1 kg carne de vită + porc (în cantităţi egale)
- 8 ouă fierte tari
- zarzavat pentru supă
- 5 bucăţi hrean
- 1 1/2 pachet unt
Mod de preparare:
Carnea o fierbi împreună cu zarzavaturi ca pentru supă. Treci apoi carnea şi zarzavatul de 2 ori prin maşina de tocat. Amesteci compoziţia cu sare şi piper şi cu 3/4 pachet unt.
Ouăle fierte tari le treci prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu sare şi piper, pătrunjel tocat şi o lingură de unt.
Hreanul îl dai pe răzătoarea mică, îl amesteci cu sare şi oţet, apă şi restul de unt.Jei o foaie de celofan, o ungi cu ulei, aşezi carnea tocată, ouăle, hreanul şi rulezi. Laşi rulada la rece până a doua zi, apoi o serveşti ca aperitiv.
Pofta buna!