Prajitura cu nuci, cacao si gem
PrinteazaPrajitura cu nuci, cacao si gem din: margarina, faina, zahar pudra, oua, bicarbonat, lapte, sare, nuci, cacao, esenţă de rom, gem la alegere.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g margarina
- 500 g făină
- 180 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- lapte
- 1 vârf de cuţit de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 250 g nuci
- 200 g zahăr pudră
- 40 g cacao
- 1 esenţă de rom
- circa 100 g gem, la alegere
Mod de preparare:
Incorporezi margarina în făină. Adaugi zahărul, sarea, bicarbonatul dizolvat în puţin oţet, ouăle şi atât lapte cât este necesar pentru a obţine un aluat de consistenţă potrivită.
Frămânţi puţin şi laşi să se odihnească pe planşetă 30 de minute, după care împărţi aluatul în patru părţi egale, întinzi patru foi şi le coci pe rând pe dosul tăvii, unsă cu puţină margarina presărată cu făină.
Două foi dintre cele 4 le coci până se rumenesc bine, apoi le pisezi mărunt şi le amesteci cu nucile, zahărul şi cacaua. Stropeşti această compoziţie cu apă, amestecând continfuu, până obţii o pastă potrivit de moale. Pui esenţa de rom.
Ungi una dintre foile rămase cu un strat subţire de gem şi întinzi deasupra umplutura. Ungi şi a doua foaie cu gem şi o aşezi cu partea unsă peste cremă. Umpli foile cu 1/2-1 zi înainte. Tai batoane lungi de 6-7 cm şi mai puţin late de 1 deget. Prăjitura.se poate păstra 7-10 zile.
Prajitura cu nuci, cacao si gem
Pofta buna!
E buna prajitura asta?