Prajitura cu nuci, cacao si gem

Printeaza

Prajitura cu nuci, cacao si gem din: margarina, faina, zahar pudra, oua, bicarbonat, lapte, sare, nuci, cacao, esenţă de rom, gem la alegere.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g margarina
  • 500 g făină
  • 180 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • lapte
  • 1 vârf de cuţit de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 250 g nuci
  • 200 g zahăr pudră
  • 40 g cacao
  • 1 esenţă de rom
  • circa 100 g gem, la alegere

Mod de preparare:

Incorporezi margarina în făină. Adaugi zahărul, sa­rea, bicarbonatul dizolvat în puţin oţet, ouăle şi atât lapte cât este necesar pentru a obţine un aluat de consistenţă potrivită.

Frămânţi puţin şi laşi să se odihnească pe planşetă 30 de minute, după care împărţi aluatul în patru părţi egale, întinzi patru foi şi le coci pe rând pe dosul tăvii, unsă cu puţină margarina presăra­tă cu făină.

Două foi dintre cele 4 le coci până se rumenesc bine, apoi le pisezi mărunt şi le amesteci cu nucile, zahărul şi cacaua. Stropeşti această compoziţie cu apă, amestecând continfuu, până obţii o pastă potrivit de moale. Pui esenţa de rom.

Ungi una dintre foile rămase cu un strat subţire de gem şi întinzi deasupra umplutu­ra. Ungi şi a doua foaie cu gem şi o aşezi cu partea unsă peste cre­mă. Umpli foile cu 1/2-1 zi înainte. Tai batoane lungi de 6-7 cm şi mai puţin late de 1 deget. Prăjitura.se poate păstra 7-10 zile.

Prajitura cu nuci, cacao si gem

Prajitura_cu_nuci_cacao_si_gem

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    E buna prajitura asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.