Colaci gustosi din: faina, lapte, oua, drojdie, margarina, zahar, vanilie. Ingrediente: 650 g făină 1,5 pahar lapte 2 ouă 2 linguri margarină 2 linguri zahăr 2 g vanilie sare 10 g drojdie Mod de preparare: Se amestecă 150 ml lapte (la temperatura camerei) cu drojdia, zahărul şi sarea, apoi se adaugă 325 g făină, […]
Colaci umpluti cu branza
PrinteazaColaci umpluti cu branza din: faina, oua, zahar, smantana, lapte cald, drojdie, ulei, coaja de portocală sau lămâie, sare, nuca, zahar, oua, brânză rasă (mai uscată), zahăr vanilat.
- 1 kg făină
- 4 ouă
- 1 pahar zahăr
- 1 pahar smântână
- 1 pahar lapte cald
- 30 g drojdie
- 50 ml ulei cald
- coaja de la 1 portocală sau 1 lămâie
- 1 praf de sare
- 500 g nucă măcinată
- 3 linguri zahăr
- 1 ou + 1 albuş pentru uns
Pentru umplutură:
- 1 kg brânză rasă (mai uscată)
- 3 plicuri zahăr vanilat
- gălbenuşul rămas
Mod de preparare:
Amesteci brânza rasă cu zahărul vanilat şi cu gălbenuşul rămas de la aluat. Faci un aluat de cozonac din: făină, un pahar cu zahăr, smântână, lapte, drojdie, ulei, mirodenii şi sare.
Intinzi apoi o foaie, din care tai fâşii late de 2 cm, pe care le înfăşori pe „bigudiurile” folosite pentru rulouri sau orice altă formă doreşti.
Ungi colăceii cu oul amestecat cu albuşul şi îi treci prin nuca amestecată cu zahărul. Aşezi colăceii într-o tavă unsă şi îi dai la cuptor. Scoţi apoi „bigudiurile” şi umpli colăceii cu compoziţia de brânză.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Colaci cu vanilie
Colaci cu vanilie din: faina, lapte, oua, margarina, zahar, sare, drojdie. Ingrediente: 650 g făină 1,5 pahar lapte 2 ouă 2 linguri margarină 2 linguri zahăr 2 g vanilie sare 10 g drojdie 1 ou pentru ungere Mod de preparare: Se amestecă 150 ml lapte (la temperatura camerei) cu drojdia, zahărul şi sarea, apoi […]
Colaci simpli
Colaci simpli din: faina, apa, sare, zahar, drojdie. Ingrediente: un kilogram făină 650 ml apă o linguriţă cu vârf cu sare o linguriţă cu vârf cu zahăr tos 15 g drojdie uscată făină pentru tapetat Mod de preparare: Drojdia se pune într-un bol cu puţină apă călduţă şi zahărul tos. Se adaugă făină cât […]
Colaci simpli cu drojdie
Colaci din: faina, drojdie, sare, zahar, ou, apa sau lapte. Ingrediente: 1kg faina de patiserie 1 cubulet de drojdie proaspata 1/2 lingurita de sare 50 g zahar 1 ou 250 ml apa sau lapte Mod de preparare: Intr-un vas mic faci maiaua pentru care sfarami drojdia si o amesteci cu zaharul si 2 linguri […]
Colaci
Colaci din: faina, ulei, drojdie, aluat, zahar. Ingrediente: 2 kg faină 125 ml ulei 100 g drojdie apă cât primeşte aluatul 1 linguriţă zahăr (ori cât iei de două-trei ori între trei degete) Mod de preparare: Drojdia se desface într-o ceaşcă de apă caldă .Se cerne faina moviliţăîn mijlocul moviliţei se face loc pentru […]
Calitatea cozonacilor de pe piață: Hrană sănătoasă – o investiție pe termen lung în sănătatea noastră
Studiul privind calitatea cozonacului face parte din campania națională de informare și educare: „Hrană sănătoasă – o investiție pe termen lung în sănătatea noastră“. Prin această campanie, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) își dorește să promoveze un stil de viață sănătos și să tragă un semnal de alarmă în privința unor produse […]