Umplutura de carnati pentru curcan
PrinteazaUmplutura de carnati pentru curcan din: ulei de masline, telina, ceapa, carnati de porc, mar, pesmet, salvie, patrunjel, ou, bacon.
Ingrediente:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 tulpină de ţelină apio, tocată
- 1 ceapă, tocată
- 800g de cârnaţi de porc
- 1 măr verde, decojit şi tocat
- 85g de pesmet
- 2 linguri de salvie proaspătă, tocată
- 5 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat, plus extra pentru servit
- 1 ou
- 10 felii lungi de bacon
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală mare, pune în ea ţelina şi ceapa şi căleşte-le 5 minute, până încep să se înmoaie.
Transferă-le într-un bol, pentru a se răci în timp ce scoţi carnea de cârnaţi din pieliţă.
Adaugă în bol mărul, carnea de cârnaţi, pesmetul, ierburile, oul, sare şi piper. Amestecă bine. Foloseşte un sfert din compoziţie pentru a umple cavitatea curcanului, pornind de la gât.
Pentru restul de umplutură, tapetează o tavă de chec cu 8 felii de bacon, pune deasupra umplutura, împătureşte baconul peste acestea şi acoper-o cu ultimele 2 felii.
Incinge cuptorul la 180°C şi coace compoziţia timp de 40-50 de minute.
Poate fi preparată în avans până in acest punct şi ţinută la frigider 2-3 zile.
Răstoarn-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi pune-o din nou la cuptor la 220°C, timp de 15-20 de minute, pentru a rumeni baconul.
Dacă ai ţinut-o la frigider, reîncălzeşte-o la o temperatură mai mică, timp de 45 de minute, acoperită cu folie de aluminiu, apoi transfer-o în tavă pentru alte 15 minute la cuptor, la o temperatură mai ridicată.
Las-o să se întărească puţin, apoi presară peste ea pătrunjel, feliaz-o şi serveşte-o.
Umplutura de carnati pentru curcan
Pofta buna!